2. huhtikuuta 2012

Dam Square

Dam Square eli Dam- aukio on keskeinen paikka Amsterdamissa. Dam-aukiolle pääsee Damrak-katua pitkin Centraal-päärautatieasemalta. Aukio on vilkas etenkin kauppojen aukioloaikana. Aukiolta lähtevät kadut, Kalverstraat ja Nieuwendijk ovat shoppailukatuja. 


De Biljenkorf tavaratalo on kalliinpi ostospaikka, sillä se sisältää pääasiassa kaikkia merkkiliikkeitä (Burberry, Cucci, Mulberry..)


Dam-aukion Kansallismonumentti on suosittu tapaamispaikka kaupunkilaisten keskuudessa. Usein sen lähettyvillä istuskelee paljon ihmisiä.


Kuninkaalinen palatsi Paleis sijaitsee myös Dam-aukiolla.


Kuninkaalisen palatsin vieressä oikealla on Nieuwe Kerk eli uusikirkko. Alankomaiden kuninkaallisten kruunauskirkkossa on kullatut urut.


Kuninkaalista palatsia vastapäätä on Hotelli Kraspolsky. Hintalaatu suhteesta en osaa sanoa mitään, mutta luulisin olevan aika kallis paikka..


Dam Squarella sijaitsee myös kuuluisa Madame Tussaudin vahakabinetti. Sinne on aina ihan hirveet jonot, joten sen on pakko olla hyvä paikka, tai ainakin suosittu. En oo ite siellä vielä käyny, mutta haluun ehdottomasti mennä käymään!



Näiden paikkojen lisäksi aukiolta löytyy muutama matkamuistomyymälää. Toinen jopa lupaa, että kaikki on 100% Hollantilaista. Sitten on tietysti ravintoloita ja kahviloita, sekä pikaruoka kärryjä. 

Aukiolla on aina siis ihan aina ihmisiä, jotka ovat pukeutuneet joksikin hahmoksi ja heidän kanssaan voi mennä valokuvaan, mutta siitä pitää maksaa.

Dam-aukio on paikka jonka läpi tai ohi kuljen lähes aina kaupungissa ollessani. Eli sen näkemiseltä ei voi kukaan välttyä.

xoxo Lintzi









4 kommenttia:

  1. Anonyymi3/4/12

    Miks en oo ikinä nänhy jonoa tonne madam tussaudsiin?

    VastaaPoista
  2. vaikka en oo ite viel päässy madame tussaudin missään vahakabinetissa käymään, voin sanoo, että kannattaa ehdottomasti vaikka sitten vähän jonottaa ja käydä siellä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, todellakin aion mennä käymään. Varmaan nyt ihan lähi päivinä :)

      Poista